8 de nov. 2008

Un curs per fomentar la lectura


Aquest dissabte Carles i jo vam assistir a la segona sessió del curs "Fomentar la lectura en la societat del coneixement" que la Fundació Bromera convoca per segona vegada. A la primera, que es va celebrar el curs passat, no vam poder aconseguir una plaça, perquè l’interés que va suscitar el programa va fer que professorat, bibliotecaris i animadors, a qui s’adreçava, s’afanyaren a inscriure’s. En aquesta convocatòria la coordinadora del curs, Beatriu Tortosa, es va posar en contacte amb nosaltres, perquè no ens quedarem sense plaça. Gràcies, Bea!

En la primera part de la sessió, Rosa Mengual, ens va fer de guia per algunes webs relacionades amb el foment de la lectura. L’excursió va eixir de la de la Fundació Bromera i des dels seus enllaços vam conéixer la del Consell Català del Llibre, la de la Fundació German Sánchez Ruipérez... Em va interessat la convocatòria del Premi Protagonista Jove , vaig prendre nota d’un llibre que voldria comprar Cuentos para enseñar a tus hijos a entender el divorcio de l’editorial Paidos o vaig conéixer el V Certamen nacional infantil i juvenil de lectura en veu alta. Curs 2008-09. Interessantíssim, però vaig tenir la sensació que mai no aconseguiria veure tot el que s’amagava darrere d’aquelles pàgines en forma de vincles i enllaços. “Intoxicació” es diu. Rosa també va patir-ne una mica, perquè no va aconseguir mostrar-nos totes les meravelles del viatge. No calia: ja hem aprés que l’objectiu no és arribar a cap lloc, sinó el propi viatge.

També en aquesta primera part, Joan Carles Girbes va fer un recorregut per diversos blogs d’escriptors. Vam partir del seu propi (Tirant al cap) i des d’allí en vam conéixer d'altres. Alguns els coneixia molt bé (com el de Carles o el d'Enric Balaguer), però em vaig assabentar d’altres ben curiosos. Anote el de pies para quiosquero .

Que agradable l’esmorzar que teníem preparat a la cantina de l’IES Tulell! Feia temps que no prenia a aquelles hores una xocolata calenta amb dolços. ¡Una delícia!

La segona part de la sessió va estar dedicada a iniciar un blog i va ser eficaçment desenvolupada per Josep Lluís Ruiz i Sergi Mestre. Partia amb avantatge perquè feia unes setmanes que m’havia pres seriosament la tasca d’iniciar-ne un. Carles m’havia animat moltes vegades a fer-ho, per tal de recollir totes les reflexions sobre l’ensenyament que de vegades són tema de conversa entre nosaltres. No havia tingut èxit fins ara. De fet, abans ja me n’havia fet un altre que estava absolutament a zero i que serà on penjaré aquest primer post.

1 comentari:

Fundació Bromera ha dit...

Jo també feia temps que no esmorzava una xocolata tan bona com la del curs. Felicitats pel post. Rosa